Kantarellsoppa med parmesanbröd

4 port
Tillbehör:
300g Formfranska
75 g Parmesanost
Soppa:
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk vetemjöl
1 st gul lök
0,5 kruka färsk persilja
1.5 dl kantareller, torkade
2 msk smör
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 krm vitpeppar, malen
2,5 dl vispgrädde
1 liter vatten
2 krm salt
1 st vitlöksklyfta
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Soppa: Lägg kantarellerna, om dom är torkade, i en skål och häll kokhett vatten vatten över dem så att det täcker. Låt stå i minst 20 minuter att svälla. Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har koka in, ca 5 minuter.
3. Pudra över mjölet och rör om så att det blandas med svampen och löken. Slå på vatten och grädde under omrörning. Smula i buljongtärningarna och låt det hela sakta koka i 10 minuter.
4. Salta och peppra och tillsätt vinägern.
5. Fräs på de hela kantarellerna med lite smör i en stekpanna.
6. Mixa soppan slät med en stavmixer och lägg ner de hela kantarellerna. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja.
7. Parmesanbröd: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär dem i trekanter. Riv över parmesanosten och sätt in i ugnen ca 5-10 min.
Servera med ett glas Riesling till.