Rickards kikärtsgryta

800 g kikärter på burk
2 gula lökar, finhackade
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk pressad vitlök
1-2 gröna chilis, urkärnade och finhackade
1/2 tsk gurkmeja
3 msk fett
2 stora mogna tomater, urkärnade, hackade
1 msk koriander
2 tsk Garam masala
2 msk pressad citron
2-3 msk färsk koriander, hackad
(1 msk färska granatkärnor)
 
 
Gör så här:
1. Häll kikärtsspadet i en skål. Den behövs senare.
2. Fräs lök, vitlök, chili och gurkmeja mjukt och lätt brynt.
3. Rör ner tomater, fräs mjuka. Lägg i korander och kikärter och fräs i 10 min.
4. Häll i ca 2,5 dl kikärtsspad, sjud i 10 minuter.
5. Sätt i Garam masala, citronsaft, färsk koriander, sjud 2-3 minuter (häll i ev mer spad om det behövs).
Strö över några granatkärnor precis innan servering.

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0