Pasta al forno med kyckling

 
En krämig makaronilåda med kycklingfilé, senap och körsbärstomater. 
Servera med stekt brysselkål, el stekt grönkål och riven morot.
 
 
4 portioner
 
400 makaroner, gammeldags
400 g kycklingbröstfiléer
1 msk smör
salt, peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
1 dl riven ost, 31 %
1 ekologisk citron, rivet skal
 
Sås
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde, 40 %
1 msk dijonsenap
1 dl riven ost, 31%
 
Tillbehör
300 g brysselkål el (200 g grönkål med 4 msk smör, 1 msk vatten)
1 msk smör el rapsolja
salt och peppar
1/2 citron, pressad saft eventuellt om man gillar lite syra
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
 
2. Koka makaronerna 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Låt rinna av.
 
3. Strimla kycklingen och bryn strimlorna i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp ur stekpannan och lägg åt sidan.
 
4.Skala och hacka lök och vitlök och fräs det mjukt utan att det får färg i stekpannan. Lägg i kycklingen och låt det fräsa ett par minuter till.
 
5. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt senap. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. 
 
6. Blanda makaroner, stekta kycklingstrimlor och sås och häll i en smord ugnsform. Lägg på tomater och strö över ost. Gratinera i nedre dela av ugnen, 15 minuter. Strö över rivet citronskal.
 
7. Brysselkål: Ansa och dela stora brysselkål på mitten. Fräs brysselkålen mjuk i stekpanna med olja. pressa över citronsaften och krydda med salt och peppar. Servera till gratängen.
Grönkål: Dela grönkål i mindre bitar, stek den på hög värme i smöret och häll på vattnet i slutet och låt det koka in. Salta, peppra och servera med några droppar citron. 
Morot. Riven morot är också gott till. 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0