Älgfilé med ugnsstekt potatis och vitlökssmör

Förra året åt vi denna goda rätt till nyårsmiddag. Receptet har vi hittat i jaktjournalen nov-09.
 
6 personer
800 g älgfilé
salt
pepp
smör till stekning
 
Ugnsstekt potatis och morötter:
1 1/4 kg potatis
3 medelstora morötter
3 msk olivolja
salt och peppar
LCHF variant: Vitkålsgratäng är att rekommendera.
 
Vitlökssmör
125 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
1 stor bunt finhackad persilja
 
Putsa filén och gnid in köttet i salt och peppar. Bryn köttet väl runtom i smör.
Sänk värmen och efterstek köttet i ca 10 min (stor halvfrusen filé över 1 kg, stektid ca 35 min under lock)
 
Skala och skiva potatis potatis och morötter. Smörj plåten med olivolja och lägg på potatis och morötter.
Krydda med salt och peppar efter smak. Stek i ugnen i 225 grader i ca 30 min, tills potatisen fått fin färg och
är mjuk.
 
Rör ihop ingredienserna till kryddsmöret.
 
Lägg upp potatis och morötter på ett serveringsfat. Skiva filén i cm-tjocka skivor och lägg dem i en rad på
potatisbädden. Klicka kryddsmöret i en sträng över köttet. Smaklig måltid!
 
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0