LCHF-Baconpannkaka utan keso
Provar en ny variant av LCHF-pannkaka då jag inte fick tag på ngn keso i våran lokala butik i byn.
Det blev riktig gott. Jag gjorde i två gratängformer och det gick lika bra det. Foto längst ner.
Ingredienser till 4 portioner
- 4 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 msk fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- 2 pkt tärnat bacon
- smör till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Knäck äggen i en bunke eller mixer. Mixa/vispa samman med mjölk, grädde och salt. Blanda ner mandelmjöl och fiberhusk. Låt stå,
- Hetta upp en stekpanna. Stek fläsk/bacon.
- Smörj en ugnssäker form. Jag använde två mindre pajformar, men det går lika bra med en större.
- Häll baconet/fläsket i formen och häll över smeten.
- Grädda mitt i ugnen 20-25 min.
- Servera med lingon med sötströ i.