Fläskfiléspett med fetaostsallad (LCHF)
4 port
500 g fläskfilé
Marinad:
3 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk mald koriander
1 1/2 tsk chilipulver
1 röd paprika
1 grön paprika
salt och peppar
Fetaostsallad:
200 g haricots verts
1 ask cocktailtomater
1 liten rödlök
1 liten burk svarta oliver
150–200 g fetaost
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär köttet i små kuber. Blanda kött, olja, vitlök och kryddor i en skål. Låt marinera i kylen så länge du har tid. En bra idé är att lägga köttet i marinad på morgonen.
2. Kärna ur paprikorna och skär i mindre bitar. Varva kött och paprika på spett.
3. Sätt ugnen på 250° och grillelement. Grilla spetten i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Eller grilla dem över glöd på utegrillen. Krydda med salt och peppar.
4. Koka haricots verts ett par minuter. Skär dem i mindre bitar. Dela cocktailtomaterna och finhacka rödlöken. Blanda haricots verts med tomater och rödlök i en skål. Blanda ner svarta oliver och smula över fetaosten. Ringla över olivolja och vinäger, salta och peppra.