Fläskfiléspett med fetaostsallad (LCHF)

4 port

500 g fläskfilé

Marinad:

3 msk olivolja

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk mald spiskummin

1/2 tsk mald koriander

1 1/2 tsk chilipulver

1 röd paprika

1 grön paprika

salt och peppar

 

Fetaostsallad:

200 g haricots verts

1 ask cocktailtomater

1 liten rödlök

1 liten burk svarta oliver

150–200 g fetaost

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär köttet i små kuber. Blanda kött, olja, vitlök och kryddor i en skål. Låt marinera i kylen så länge du har tid. En bra idé är att lägga köttet i marinad på morgonen.

2. Kärna ur paprikorna och skär i mindre bitar. Varva kött och paprika på spett.

3. Sätt ugnen på 250° och grillelement. Grilla spetten i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Eller grilla dem över glöd på utegrillen. Krydda med salt och peppar.

4. Koka haricots verts ett par minuter. Skär dem i mindre bitar. Dela cocktailtomaterna och finhacka rödlöken. Blanda haricots verts med tomater och rödlök i en skål. Blanda ner svarta oliver och smula över fetaosten. Ringla över olivolja och vinäger, salta och peppra.

 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0