Kyckling garam masala (Lchf)

Perfekt vardagsmat för hela familjen.  Enkelt och gott.
 
4 port
 
700 g kycklingbröstfiléer 
3 msk smör 
1 tsk salt 
1 röd paprika, tärnad 
3 dl creme fraiche el vispgrädde 
1 msk färsk el torkad persilja 
 
Garam masala 
1 tsk spiskummin 
1,5 tsk korianderfrön 
1 tsk gurkmeja 
1 tsk mald ingefära 
0,5 tsk chilipulver 
1 krm muskot, riven 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.  Skär kycklingfiléerna på längden och bryn i smör tills köttet fått fin färg.
2. Strö över hälften av garam masala-blandningen och rör om ordentligt. Salta och lägg kycklingfiléerna, inklusive stekskyn i en ugnsform. 
3. Blanda creme fraiche el vispgrädde och paprika med resten av masalamixen. Bred över kycklingen. 
4. Sätt in i ugnen i ca 20 min.  Servera med finhackad persilja och med blomkålsris till.
 
 
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0