Kyckling garam masala (Lchf)
Perfekt vardagsmat för hela familjen. Enkelt och gott.
4 port
700 g kycklingbröstfiléer
3 msk smör
1 tsk salt
1 röd paprika, tärnad
3 dl creme fraiche el vispgrädde
1 msk färsk el torkad persilja
Garam masala
1 tsk spiskummin
1,5 tsk korianderfrön
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk chilipulver
1 krm muskot, riven
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna på längden och bryn i smör tills köttet fått fin färg.
2. Strö över hälften av garam masala-blandningen och rör om ordentligt. Salta och lägg kycklingfiléerna, inklusive stekskyn i en ugnsform.
3. Blanda creme fraiche el vispgrädde och paprika med resten av masalamixen. Bred över kycklingen.
4. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Servera med finhackad persilja och med blomkålsris till.