Ischokladkaka (LCHF)

 

Recept från lesscarbs.se

 

Till en ischokladkaka 10 cm i dm, eller ca 15 mindre formar (typ knäckformar)

1/2 dl kokoschips  (kan uteslutas också)

15 gram kokosgrädde

25 gram smör

25 gram kokosolja

1 krm vaniljpulver

1 msk kakao (jag använder ekologisk raw kakao)

10 gram 85 % mörk choklad (kan uteslutas)

 

Gör så här:  

Smält försiktigt all ingredienser utom kakao, choklad och kokoschips i en kastrull.

Ta av från plattan och lägg ner chokladen som du hackar och sedan kakao. Här är det viktigt att du vispar kraftigt så att allt går ihop. Om den inte är jämn som en chokladsås kommer den att skikta sig i frysen!

Se till att formen du väljer är tät, annars kan du lägga i en urklippt bakplåtspappersbit i samma form som bottnen på formen. Häll i smeten och strö över kokoschipsen. Ställ in i frysen minst 30 minuter så den stelnar ordentligt. Ta fram den vid servering, annars blir den väldigt mjuk/kladdig/svåräten.

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0