Hamburgare med dressing och coleslaw (LCHF)

Det här receptet hittade jag på http://cleaneatingbyannika.se/hamburgare-med-cole-slaw-glutenfritt-lagkolhydrat/

Det blev riktigt gott!!

 

Hamburgare, 4-5 st

  • 500 gr nötfärs
  • 1 msk viltfond
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • smör

Hacka löken fint och stek lätt och snabbt i pannan tills glansig. Ta sedan åt sidan. Blanda färs, fond, ägg, salt och peppar och den lättstekta löken. Blöt dina händer för att enkelt kunna forma burgare. Stek sedan i en panna på medelvärme.

 

Hamburgerbröd, 4 st

  • 2 msk sesamfrö
  • 2 dl pofiber
  • 2 st ägg
  • 2 dl vatten
  • 100 gr riven ost
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • salt

Värm ugnen till 200 grader. Vispa äggen fluffiga med elvisp i ca 5 min. Använd sedan en slev för att vända ner övriga ingredienser utan att förlora för mycket luft ur äggen. Låt smeten stå och vila i ca 10-15 min. Med blöta händer formar du sedan 4 st bröd och lägger på en plåt. Pensla sedan med lite vatten och strö över lite valfria frön. Jag använde chiafrö och lite riven ost men du kan även använda sesamfrö eller vallmofrö. Grädda i ca 20 min eller tills genomgräddade (testa med teststicka)

 

 

Dressing, ca 2 dl 

 

  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche (vill du ha helt mjölkfri så ta lite mer majonnäs och späd med lite mer vatten)
  • 2 msk chilisås
  • 0,5 pressad vitlöksklyfta
  • paprikapulver
  • chilipeppar
  • spiskummin
  • salt och peppar
  • ev lite vatten

 

Blanda majonnäs, crème fraiche och chilisås i en liten bunke. Späd ev med lite vatten till önskad konsistens. Krydda och smaka av tills du får en lagom stark smak som du gillar. 

 

 

Cole slaw, 4 port

 

  • ca 7 dl finriven eller strimlad kål (denna gång hade jag bara vit hemma med det är både gott och fint med även rödkål)
  • ca 5 cm purjo, finstrimlad
  • 0,75 dl creme fraiche
  • 0,75 dl majonnäs (ta 1,5 dl majonnäs och hoppa över cf om du vill ha helt mejerifritt)
  • Salt och grovmalen svartpeppar

 

Strimla kålen i en matberedare eller med en osthyvel. Skär pujon i fina halvmånar och blanda med kålen. Ha i creme fraiche och majonär. Blanda runt tills all kål är täckt. Vill du ha mer ”gegga” så tar du helt enkelt i lite mer. Smaka av med salt och peppar.

 

 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0