Lax med romsås

 
 
 
4 personer
 
ca 700 g laxfile (el 4 bitar frysta)
ca 1 kg potatis
Salt oc peppar
 
Romsås:
3 dl Creme fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 dl hackad dill
75-80 g löjrom/stenbitsrom el sikrom
1/2  finhackad rödlök
1 msk citronsaft
Salt och peppar
 
1. Skala potatis och koka de mjuka
 
2. Värm ugnen till 200 grader
 
3. Börja med romsåsen. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå kylt till servering.
 
4. Salta och peppra laxen och låt gå i ugnen ca 15-20 min
 
5.Servera laxen med potatis, romsås och en sallad. Smaklig måltid.
 
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0