Fläskfilé med salami och pasta (LCHF)

 

Det här behöver du:

4 portioner valfri pasta/LCHF-tagliatelle

(Recept på LCHF-pasta finns på http://iminlillavarld.blogg.se/2015/october/lchf-pastatagliatelle.html)

 

1 msk olivolja

500 g fläskfilé

1 msk smör

200 g salami

1 dl vitt vin

2 dl vatten

1 msk koncentrerad kalvfond

Flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering: Västerbotten- eller parmesanost.

 

Så gör du:

1. Koka pastan. Putsa köttet från hinnor, senor och fett. Skär filén i centimetertjocka skivor. Banka ut skivorna med sidan av näven så du får lite platta köttbitar. Salta och peppra på båda sidor.

2. Fördela salamin ovanpå och vik ihop. Fäst med en cocktailpinne.

3. Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnar. Bryn köttet ett par minuter på var sida så det blir vackert brynt.

4. Häll i vin, vatten och fond och låt det puttra på medelvärme cirka 4–5 minuter.

5. Lägg upp pastan på ett serveringsfat och droppa över lite olivolja. Lägg köttet ovanpå. Salta och peppra igen och toppa med lite färsk oregano. Bjud den goda skyn och riven Västerbotten- eller parmesanost till.

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0