Festkyckling med salami och risonisallad

 
4 port
 
600 g kycklingbröstfileer
salt och peppar
1 msk rapsolja
8 soltorkad tomater i olja
50 g salami
150 g mozzarellaost
20 blad färsk basilika
 
Risonisallad:
200 g risoni
150 g champinjoner
1 gul lök
1 msk smör
70 g rucola
 
Örtsås:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad färsk basilika 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
 
2. Skär kycklinge i skivor, ca 2 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en oljad form. Tillaga 10 min i ugnen.

3. Ta ut kycklingen och varva den i formen med strimlade tomater, salami, mozzarella i bitar och 10 basilikablad. Gratinera högt upp i ugnen i 10 min. Ta ut och lägg upp kycklingen, salamin och mozzarellan snyggt på ett uppläggningsfat. Garnera med resterande basilikablad.
 
4. Risonisallad: Tillaga risoni enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken och stek den i smör, krydda med salt och peppar.   Blanda fräset med risoni, champinjoner och rucolasallad.
 
5. Örtsås:
Blanda samman créme fraiche, riven vitlök och basilika och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till kycklingen och risonisalladen, samt vitlöksbröd
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0