Festkyckling med salami och risonisallad
4 port
600 g kycklingbröstfileer
salt och peppar
1 msk rapsolja
8 soltorkad tomater i olja
50 g salami
150 g mozzarellaost
20 blad färsk basilika
Risonisallad:
200 g risoni
150 g champinjoner
1 gul lök
1 msk smör
70 g rucola
Örtsås:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad färsk basilika
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skär kycklinge i skivor, ca 2 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en oljad form. Tillaga 10 min i ugnen.
3. Ta ut kycklingen och varva den i formen med strimlade tomater, salami, mozzarella i bitar och 10 basilikablad. Gratinera högt upp i ugnen i 10 min. Ta ut och lägg upp kycklingen, salamin och mozzarellan snyggt på ett uppläggningsfat. Garnera med resterande basilikablad.
4. Risonisallad: Tillaga risoni enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Blanda fräset med risoni, champinjoner och rucolasallad.
5. Örtsås:
Blanda samman créme fraiche, riven vitlök och basilika och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till kycklingen och risonisalladen, samt vitlöksbröd