Krämig vitkålsgratäng 4 port (LCHF)

Idag hittade jag det här receptet på vitkålsgratäng på nätet och det blev så lyckat. Det är den godaste grönsaksgratäng som jag någonsin ätit och kan varmt rekommendera.
 
1/2 vitkålshuvud
1 gul  lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-1,5 tsk sambal oelek
salt och peppar
riven ost
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök.
3. Fräs detta mjuk i rikligt med smör i en stor kastrull/gryta eller panna med höga kanter.
4. När kålen mjuknat ngn häller du på creme fraiche, grädde, sambal, salt och peppar (snåla inte med salt och peppar)
5. Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
6. Häll över vitkålsblandningen i en smord ugnsform och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 min, tills gratängen fått fin färg.
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0