Mexikansk färsgryta (VV)

Ingredienser (4port) 

Lök, 1 st, gul/gula

Paprika1 st, röd

Rapsolja 2 tsk

Nötfärs 5%500 g

Taco kryddmix 2msk, fajitakrydda

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)2 dl, snabbkokt

Svarta bönor, konserv, 1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs 3 dl

Tomater, krossade 1 förp

Vatten 4 dl

Kycklingbuljongtärning 1 st

Koriander 1knippe(n) el 1.5 tsk torkad

Ost riven 17% 2 dl

Grekisk yoghurt 0% 2 dl

Lime 1 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och strimla paprika.
  2. Värm olja i en djup panna och stek lök och färs ca 5 minuter. Blanda ner kryddmixen låt steka med 1 minut.
  3. Blanda ner ris, paprika, skölja och avrunna bönor, majs, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock tills riset är nästan helt klart, ca 10-15 minuter.
  4. Ta från värmen och blanda ner hälften av koriandern och strö över osten. Lägg på locket och låt stå ca 5 minuter.
  5. Toppa med resterande koriander och servera med yoghurt och limeklyftor.
 VV 💚: 13 sp

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0