Kreolsk gryta

4 port
 
500 g fläskfilé
2 msk smör
ca 240 g kabanoss
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde ( el Milda mat 4%)
2 dl köttbuljong (vatten och tärning el fond)
1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
1 dl urkärnade svarta oliver
1 dl syltlök
3 tsk majsstärkelse
salt och peppar
Persilja, att strö över
 
Gör såhär:
1. Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
2. Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen.
3. Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt koka upp och låt sjuda i ca 10 min.
4. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Hacka persiljan grovt och strö över. Servera grytan med ris och sallad.
 
WW: 7sp för grytan + 4 sp för ris= 11 sp

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0