Shakshuka med fetaost (VV)

Laga Shakshuka, en underbar rätt från mellanöstern där ägg pocheras i en smakrik tomatsås med fetaost.
Obs! Receptet nedan är för två personer. 
 
2 Portioner

1 msk olja

1/2 röd paprika

1 liten aubergine

1 gul lök

1 tsk spiskummin

1/2 tsk chilipulver

4 dl krossade tomater

4 ägg

100 gr fetaost

salt

svartpeppar

koriander

 
Gör så här:

Skär paprika och aubergine i mindre bitar, hacka löken. Fräs i olja ett par minuter. Tillsätt spiskummin, chilipulver och krossade tomater. Låt puttra några minuter.

Tillsätt fetaosten, smaka av med salt och peppar.

Gör fyra gropar i såsen, knäck ett ägg i vardera grop. Låt puttra tills äggen är lagom tillagade, ca 4-5 minuter.

Strö över rikligt med koriander.

 

VV: 2 SP Flex per portion om man använder Fetaost 3%.

 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0