Kolamousse med saffranspepparkakssmul

 
 
 

4 portioner
 
Smul:
10 pepparkakor
5 digestivekex
50 g smör
1 pkt saffran
 
Kolamousse:
1/2 dl dulche de leche (Karamelliserad mjölk)
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost (typ Philadelpia)
 
Garnering:
Granatäppelkärnor & florsocker eller
Lingon & florsocker
 
Gör såhär:
 
1. Krossa pepparkakor och digestivekex i en påse. Kavel el funkar också att köra i matberedare.
 
2. Mortla gärna saffranet i en mortel. Smält smöret i en kastrull, häll i saffranet och låt det smälta med, rör om tills det löst upp sig någorlunda. Häll i smulet i kastrullen och blanda tills du har ett smörfuktat smul.
 
3. Mousse: I en bunke har du i färskost, dulche de leche, vaniljsocker och vispgrädde. Vispa först på låg fart och sen på hög tills du har en mousse. Den ska vara lagom fast, tänk att du ska kunna spritsa den men att den inte blir lika hård som vanlig vispgrädde. Man får vispa en stund.
 
4. Fördela smulet i 4 glas, spritsa därefter på mousse, toppa med granatäppelkärnor/lingon och pudra på florsocker.
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0