Salciccia i gräddsås med parmesan och champinjoner


3-4 port
300 g färsk Salsiccia
1 Shalottenlök
Olivolja
3-4 Vitlöksklyftor
100 g färska Champinjoner
3 dl Matlagningsgrädde
1 msk kinesisk Soya
1/2 dl Pastavatten
10 körsbärstomater
1 dl riven Parmesanost
1/2 kruka basilika
Salt och grovmalen Svartpeppar
4 port penne Pasta
 
Gör så här: Halvera champinjonerna och fräs i olivolja. Grovhacka shalottenlöken och tillsätt när champinjonerna börjar bli klara. När löken är glansig tillsätter du pressad vitlök och låter gå med en kort stund. Ställ svamp och lökfräset åt sidan. Tag bort skinnet på salsiccian och smula ”färsen” i  stekpannan med olivolja. Fräs tills korven är nästan genomstekt. Tillsätt svamp, lök, grädde och koka ihop tillsammans med soya.  Koka samtidigt pastan al dente och tillsätt körsbärstomater i halvor och 1/2 dl pastavatten innan du häller av pastan. Koka ihop och krydda såsen med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt parmesanost, pasta och grovhackad basilika. Rör ihop och servera direkt ur pannan.
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0