Marockansk blomkålssoppa (WW)
4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 blomkålshuvud
2 tsk rapsolja
1,5 tsk spiskummin
0,5 tsk kanel
0,5 tsk koriander
1-2 msk harissapasta
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
40 g mandelflarn
1,5 dl grekisk yoghurt
Gör så här :
1. Finhacka lök och vitlök och dela blomkål i mindre buketter.
2. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken en stund. Blanda ner vitlök, spiskummin, kanel, koriander och nästan all harissa och låt fräsa hastigt. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och blomkål. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan till en jämn soppa.
3. Rosta mandel i en torr stekpanna, så får den mer smak.
4. Toppa soppan med hackad mandel, resterande harissa och en klick yoghurt
WW : 3sp gröna programmet