Marockansk blomkålssoppa (WW)

4 port 
 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 blomkålshuvud
2 tsk rapsolja
1,5 tsk spiskummin 
0,5 tsk kanel 
0,5 tsk koriander 
1-2 msk harissapasta
1 liter vatten 
2 grönsaksbuljongtärningar
40 g mandelflarn
1,5 dl grekisk yoghurt
 
Gör så här :
 
1. Finhacka lök och vitlök och dela blomkål i mindre buketter.
2. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken en stund. Blanda ner vitlök, spiskummin, kanel, koriander och nästan all harissa och låt fräsa hastigt. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och blomkål. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan till en jämn soppa. 
3. Rosta mandel i en torr stekpanna, så får den mer smak. 
4. Toppa soppan med hackad mandel, resterande harissa och en klick yoghurt
 
 
 
 
WW : 3sp gröna programmet
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0