Göteborg, Sweden 12-16 juli

Jag och min äldsta syster tillbringade några få, men underbara dagar i Göteborg. Vi faschinerades båda av den avstressande miljön, som vi båda tyckte var ovanligt för en storstad. Jämfört med Stockholm (som vi båda gillar), så kändes storstadstempot i Göteborg mycket mer lugnare och avstressande. Människorna var avslappnade och trevliga. Både hjälpsamma och pratsamma. Vart vi än gick el satt, fick vi kontakt med människorna omkring oss. Det var för mig ovanligt eftersom i den småstad där jag bor är man mer reserverade
 
 
 
Boende
 

Vi bodde på Hotell Opera i Göteborg. Hotell som vi kan rekommendera. Ligger mittemot Centralstationen Bra service, väldigt trevlig personal, väldigt bra rum. Närhet till spårvagn och bra restauranger. Lätt att ta sig överallt. Gratis kaffe och mineralvatten på rummet. Man får låna cyklar gratis. Spa-avdelning finns med pool och bastu (kostar dock). Vi är otroligt nöjda och kommer att återkomma till hotellet. Rum 265 som vi fick hade utsikt mot en trist innergård, (men vi brydde oss inte alls om det)

 

 

Mat
 
Vill man äta kött rekommenderar vi Jensens Bofhus. De har prisvärd mat och bra service. Och potatisgratängen var den godaste jag någonsin ätit.
 
Spareribs med coleslaw och guacamole som extra tillbehör (det övriga ingick)
 Australien rump med potatisgratäng. Så himmelens god mat.
 
 
 Vill man äta fisk- och skaldjur, rekommenderar vi Sjöbaren i Haga. Där åt vi väldigt god och prisvärd mat på deras mysiga innergård.
 
 
Prästostöverbakad sejfilé med örtcreme, grönsaks-och potatisstomp
Vitlöksgratinerade havskräftor
 
Café
 
Café Husaren i Haga är ett måste. Det är en ren upplevelse att se allt som de bakat i så stora formationer att man nästan svimmar... orkar man inte allt, kan man be om att få en påse och ta med sig resten. Hagabullen 50 kr är en jättestor kanelbulle
 
 
 
 Cykla

Hotellet som vi bodde på hade cyklar som vi kunde låna. Tips är att ladda ner utflyktsmål från Göteborg kommuns hemsida. Där finns bla tips på en cykeltur som startar från Kungsportsavenyn. Och du får en underbar dag och hinner utforska en hel del. Från kl 11-20 cyklade vi och utforskade Gbg.
 
Vi startade från Kungsportsavenyn därifrån till Haga, där det blev den berömda Hagabullen o kaffe. Sen passerade vi Linnestaden in till Slottskogen. Från Majorna till Klippans färjeläger och därifrån under Älvsborgsbron vidare till Saltholmen där vi intog en sen lunch vid bryggorna. På hemvägen stannade vi och belönade oss med en god kall öl i Haga innan vi for tillbaka till hotellet. En underbar dag med sol och värme.
 
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0