LCHF-Pizza

 
2 portioner (går bra att göra dubbelsats om man vill göra till flera)
 
4 ägg
300 g riven ost
4 msk tomatpuré, el röd pesto (el hälften av varje)
30 g salami
1 tsk torkad oregano
svarta oliver (valfritt)
salt och peppar, efter smak
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och ca 200 g riven ost. Bred smeten på bakplåtspapper i två rundlar ca 24 cm i diameter om du gillar runda portionspizzor el en enda rektangel/kvadrat.
 
2. Grädda i ca 15 min el tills bottnen är gyllene. Ta ut och låt svalna en minut el två.
 
3. Höj temperaturen till 225 grader. Bred peston el tomatpurén på bottnen och smula över oregano. Om du använder tomatpuré istället för röd pesto el salsa bör du salta och peppra något.
 
4. Toppa med resten av osten och lägg på salami och oliver. Grädda ytterligare 10 min eller tills osten fått önskvärd färg. Servera med en rejäl grönsallad.
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0