Lemoncurd / Pavlova med lemoncurd LCHF

Lemoncurd är en väldigt mild och god citronkräm som kan ätas antingen bara som det är, eller ätas med vispgrädde, man kan bre ut den som fyllning på marängbotten med grädde och bär överst, man kan blanda en smoothie med grekisk yoghurt, lemoncurd och grädde.
 
Lemoncurd
 
2 citroner, skal plus saft
3 äggulor
2 hela ägg
1 dl sötströ
50 g smör
 
Häll sötströ i en kastrull och riv ner citronskalet i kastrullen. Pressa sedan citronsaften ner i kastrullen och värm blandningen under omrörning så att sötningsmedlet smälter
 
Vispa ihop äggen med äggulorna till en jämn äggsmet. Vispa sedan ner den i citronsaften lite i taget under kraftig omrörning. Nu är det viktigt att blandningen inte kokar mer. Värm och rör tills du uppnått önskad konsistens på lemoncurden. Ta då av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Nu är din lemoncurd klar att avnjutas!
 
Förvara det som blir över i en tättslutande burk i kylen, så håller den sig flera veckor.
 
 
 
Pavlova med lemoncurd, grädde och bär
 
Maräng:
5 äggvitor
1 dl sötströ
1 krm ättika
 
Vispa ihop till en stabil maräng och spritsa sedan ut dina bottnar i önskad storlek och form ca 7 bottnar om man gör små. Ställ in i ugnen i ca 125 grader i 60 minuter.
 
Gör tårtan/bakelserna såhär:
 
Vispa grädde med lite vaniljpulver. Montera lemoncurden på en marängbotten och toppa med grädde och bär el ngt annat smaskigt.
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0