Krämig fisksoppa (LCHF)

Fisksoppa 2 port

200 g skinn och benfri lax eller annan fisk

2 dl blomkålsbuketter

2 dl zucchini i bitar

2 dl kokosgrädde

½ röd paprika i strimlor

2 msk kokosolja/smör

1 msk riven ingefära

1 msk curry

1 tsk chiliflingor

1 dl vatten

1 msk pressad citron

Salt

 

1.Fräs grönsakerna tillsammans med curry och chili.

2. Häll på kokosgrädde och koka upp. Låt puttra några minuter.

3. Koka under tiden upp vattnet med citronsaft och salt, ta från värmen och lägg i fiskbitarna.

4. Låt fisken ligga och dra i det heta vattnet ett par minuter, så blir den färdigkokt.

5. Späd soppan med vattnet och smaka av om det behövs mer krydda eller citron.

6. Lägg laxbitar i botten på en mugg eller skål.

7. Skeda över soppan och lägg några fiskbitar till på toppen.

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0