Key lime trifle i glas
6 port:
Key lime trifle:
1,5 dl vispgrädde
12 digestivekex
1,5 dl blåbär
Limekräm:
1 burk sötad, kondenserad mjölk 397 g
4 äggulor
1,5 dl färskpressad limesaft, (från ca 4st lime)
+ finrivet skal från 1 st lime
1 msk potatismjöl
Garnering:
6 klyftor el skivor lime
finrivet limeskal
1. Limekräm: Häll den kondenserade mjölken i en kastrull. Tillsätt äggulorna, den pressade limesaften, det finrivna skalet och potatismjölet i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills blandningen tjocknar till en kräm. Ta genast kastrullen från värmen och kyl krämen i ett kallt vattenbad.
2. Vispa grädden.
3. Bryt kexet i bitar och varva dem med den kalla limekrämen, lättvispad grädde och blåbär i glas.
4. Garnera varje glas med limeskivor och lite finrivet limeskal.