Key lime trifle i glas

 
 
6 port:
 
Key lime trifle:
1,5 dl vispgrädde
12 digestivekex
1,5 dl blåbär
 
Limekräm: 
1 burk sötad, kondenserad mjölk 397 g
4 äggulor
1,5 dl färskpressad limesaft, (från ca 4st lime)
+ finrivet skal från 1 st lime
1 msk potatismjöl
 
Garnering: 
6 klyftor el skivor lime
finrivet limeskal
 
1. Limekräm: Häll den kondenserade mjölken i en kastrull. Tillsätt äggulorna, den pressade limesaften, det finrivna skalet och potatismjölet i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills blandningen tjocknar till en kräm. Ta genast kastrullen från värmen och kyl krämen i ett kallt vattenbad.
 
2. Vispa grädden.
 
3. Bryt kexet i bitar och varva dem med den kalla limekrämen, lättvispad grädde och blåbär i glas.
 
4. Garnera varje glas med limeskivor och lite finrivet limeskal.

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0