Köttfärslimpa med ost och bacon (LCHF)

Du behöver för 5-6 portioner :
1 kg köttfärs
smör
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd (el 1msk fiberhusk)
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar med färskost ( smaksatt) och 1 pkt bacon.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175- 200 grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna gräddblandning, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken och rör ner hela gräddblandningen ner i smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem brevid varandra på plastfolie. ( Se fler bilder i länken nedan)
Strimla baconet och bryn detta, fyll köttfärssmeten med bacon och färskost. Och rulla ihop de bägge delarna till en köttfärslimpa.
Lägg i en smordform, och ställ in i ugnen i ca 40- 50 minuter.

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0