Ananaspaj

Supersmarrig dessert som går snabbt och enkelt att slänga ihop. Frasigt pajskal med den krämiga fyllningen med ananans är oemotståndlig. Servera gärna med vaniljvis, vispgrädde el vaniljglass.
 
Pajdeg:
175 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (el en nypa vanlig salt)
 
Fyllning:
3 små burkar krossad ananas
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
 
Garnering:
Pudra över lite florsocker och dekorera ev med en ananasring på pajen
 
Gör så här:
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, socker och salt till en deg.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter
3. Nagga bottnet med en gaffel. Tryck gärna ett mönster på kanterna med en gaffel (inget måste, men det är snyggt).
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.
5. Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk ugnsvärmen till 180 grader.
6. Fyllning: Vispa upp socker, ägg och vaniljsocker lätt fluffigt. Tillsätt därefter vispgrädden och ananasen och rör om.
7. Häll fyllningen i pajskalet och bred ut den jämnt.
8. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min el tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten. Jag brukar grädda pajen lite längre ner i ugnen för att kanterna inte ska brännas vid.
9. Servera med vaniljvisp, vaniljglass el vispgrädde.
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0