Ballerinakakor

Botten

24 st Ballerinakakor

50 g smält smör

 

Fyllning

150 g mjölkchoklad

100 g nougat

150 g Philadelphia

12 st Ballerinakakor

 

Topping

6 st Ballerinakakor

50 g mjölkchoklad

 

Mixa kakorna till botten och blanda med det smälta smöret. Tryck ut massan i en form, ca 21x21 cm. Bryt chokladen till i bitar och lägg i en värmetålig skål tillsammans med nougaten. Smält choklad- och nougatblandningen över ett vattenbad. Ställ åt sidan för att svalna något. Vispa upp Philadelphiaosten och häll i chokladblandningen. Hacka Ballerinakakorna grovt och vänd ner i ost- och chokladblandningen. Rör om tills allt är väl blandat och häll massan över kakbotten. Hacka kakorna till toppingen grovt och strö över kakan. Ringla över lite smält mjölkchoklad. Ställ i kylen i minst 2 timmar så det stelnar. Skär kakan i bitar

 

 

 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0