Tacorulle på smördeg

 
 
 
6 port
 
800 g köttfärs (går alldeles utmärkt med älgfärs)
2 rullar kyld smördeg (jag gör två rullar med köttfärs)
2 ägg
2 påsar tacokrydda
1 hackad vitlök
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
200 g stark riven ost
1 dl tacosås/salsasås
 
Tillbehör:
Guacamole /vitlökssås
Majs
Gurka 
Tomater
Isbergssallad
Paprika
el annat som passar till ex jalapeno 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader. Stek färsen i lite olja och tillsätt tacokryddorna och även övriga kryddor. Rör runt, späd med lite vatten.
2. Ta fram en stor stor skål och häll i köttfärsröran. Häll i ett helt ägg och äggvitan från den andra (gulan sparar du till att pensla smördegen med sen). Sätt i tacosås och riven ost och rör om och låt allt svalna.
3. Lägg ut den kylda smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på den avsvalnade köttfärsen i strängar på båda smördegarna (färsen får inte vara varm för då går smördegen sönder).
Rulla ihop till 2 rullar med kanten nedåt. Pensla hela rullarna med äggulan.
4. Gratinera i mitten av ugnen så den får färg, ca 15 minuter. 
Låt svalna ett par minuter och skär i bitar.
Servera med valfria tillbehör. 
 
 
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0