Kreolskans söndagsgryta (Lchf)

Till 6 personer:

◾600 g fläskfilé
◾2 stora eller 4 små starka korvar (typ kabanosser)
◾1 1/2 tsk salt
◾2 krm svartpeppar
◾1 tsk mejram
◾1 msk vetemjöl (uteslut vid lchf)
◾1 brk syltlök (195 g)
◾1 brk svarta urkärnade oliver (227 g)
◾ca 1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
◾1 röd paprika i strimlor
◾4-5 dl vispgrädde

Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korven i skivor och bryn dem i en tjockbottnad gryta.

Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filébitarna i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet. Tillsätt syltlök, skurna oliver, hackad gurka och strimlad paprika.

Slå på grädden och låt koka 10 minuter. Smaka ev av med spad från syltlöken. Serveras med ris/blomkålsris.

I bilden ser du hur receptet såg ut i sitt orginal från 1976:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0