Kyckling- och västerbottengratäng (WW)

6 port
 
4 stora kycklingfiléer
2 pkt kycklingbacon
1 tsk olja
200 g Philadelphia Light Vitlök & Örter
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 vitlöksklyfta
2 dl riven Västerbottensost
1 tsk sambal oelek
1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Krydda de tinade kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver (1 msk) och stek dom hela
 i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Skiva sedan upp kycklingen i tunnare skivor (ca 1 cm tjocka) och lägg i botten av en ugnsfast form.
 
2. Skiva kycklingbaconet i mindre bitar och stek i olja tills de får färg. Krydda sedan med rökt paprikapulver (1 tsk) och salt. Lägg baconet över kycklingen.
 
3. Blanda ihop Philadelphia, matlagningsgrädde, pressad vitlök, västerbottensost, sambal oelek, salt och peppar (var dock försiktig med saltet, kan ev uteslutas helt i det här momentet). Klicka ut jämnt över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 25 min på 200 grader. Servera med kokt ris.
 
 
WW Grön: 8sp/ port + sp för ris. 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0