Janssons frestelse

Ingredienser

 4 port

  • 1,5 stora gula lökar
  • 750 g fast potatis
  • 2 msk smör eller margarin (att steka i)
  • 1,5 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk smör eller margarin (att klicka över)

Så här gör du

 

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala lök och potatis. Skiva löken tunt och fräs den i matfettet i en stekpanna. 
    Skär potatisen i tunna strimlor.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnssäker form (eller flera små). Potatis i botten och överst. Koka upp grädden.
  4. Häll på grädden och hälften av ansjovisspad. Strö på ströbröd och klicka över matfettet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 11/2-2 timmar.  Om den börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie. 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0