Enkel broccoli- och skinkgratäng med keso

Enkelt och snabbt! Recept på broccoli- och skinkgratäng gjord på keso. En mättande gratäng rik på protein som blir klar på 30 minuter i ugnen. Passar lika bra att ätas för sig själv eller tillsammans med bröd och en sallad.
 

Ingredienser


Gratäng

  • 500 gram keso
  • 3 st ägg
  • 200 gram strimlad skinka el kassler
  • 400 gram broccoli
  • 75 gram riven ost 
  • salt 
  • svartpeppar 

Tillagning

  • 1. Sätt på ugnen på 200°.
  • 2. Blanda keso och ägg i en bunke och krydda med salt och peppar.
  • 3. Tina den frysta broccolin.
  • 4. Använd en form och varva keso och ägg-blandningen med skinka och broccoli.
  • 5. Toppa gratängen med riven ost.
  • 6. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills osten får en lfin färg.
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0