Chokladtårta med hallonmousse

 
 
 
 
Den här tårtan är både enkel att göra och väldigt god, vill man så kan man göra egen hallonmousse, men här använde jag färdigpulver. Rekommenderar verkligen!
 
Ingredienser
 
1 chokladtårtbotten
3-4 pkt chokladfingrar
3 pkt hallonmousse (Ekströms fresta hallonmousse)
7,5 dl mjölk (till moussen)
 
Chokladkrämen:
 
1,5 dl kakao
300 g philadelpiaost
200 g margarin/smör (rumstempererat)
ca 3/4-1 pkt florsocker (mängden beror lite på hur söt man vill ha den)
 
Hallon till dekoration och lite till fyllningen
(Jag använde vanliga hallon i fyllningen och gelehallon till dekorationen, 1 påse räcker)
 
Gör så här:
 
1. Vispa hallonmoussen med mjölken enligt anvisning på förpackningen och låt stå i kylen i ca 30 min, så att den stelnar ngt.
 
2. Under tiden kan du röra ihop alla ingredienserna till chokladcremen.
 
3. Placera ut nedersta tårtbottnet på ett tårtfat och placera ut hallon på bottnet (du väljer själv hur mkt du anser är lagom) och smeta på hälften av hallonmoussen över.
 
4. Lägg på nästa tårtbotten och gör likadant som med den första innan den översta bröddelen läggs på.
 
5. Jämna sedan kanterna så att inte så mkt "överflödig" mousse ligger utanför inför täckandet med chokladcremen. Hela tårtan täcks sedan med ett tunnt lager av chokladcremen. Lättast när man smetar ut chokladkrämen på sidan av tårtan lite i taget (undvik att trycka på ovansidan så att moussen inte trycks ut). Halloncremen blandas lätt in i cremen annars.
 
6. Sedan är det dags att spritsa ut så mkt av den resterande cremen som man önskar och placera chokladfingrarna runtom. Fingrarna kan sitta fast själv mot tårtan, men personligen tycker jag att det är lite dekorativt att ha ett litet snöre runtom. Jag hade tyvärr inte sidensnöre hemma, så jag tog ett presentsnöre, det blev fint det också.
 
7. Det är mkt fint att dekorera med färska hallon ovanpå, men eftersom jag skulle transportera tårtan i bil, valde jag att dekorera med gelehallon på ovansidan.
 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0