Fibrexlimpa (Lchf)

Detta bröd blir toppengott till en soppa, eller rosta för att ha till frukosten. Toppa med god ost, kokta ägg eller varför inte som matsäck om du är på vift. Tryck nedan för att komma till receptet! Receptet hittats på lesscarbs.se

Till en fibrexlimpa lchf (1 liters brödform) behöver du:

•5 ägg
•130 g smör
•5 dl grekisk/turkisk yoghurt
•1 dl fibrex (+ drygt 1 dl vatten för blötläggning)
•4 dl pofiber
•1/2 dl fiberhusk
•3 dl mandelmjöl
•1 dl skalade sesamfrön
•1,5 tsk salt
•1 msk bakpulver

Gör din fibrexlimpa så här:

1.Sätt på ugnen 180 grader varmluft (annars ca 20 grader varmare i vanlig ugn)
2.Lägg fibrex i en skål tillsammans med vattnet och låt det mjukna.
3.Vispa äggen vita och fluffiga (gärna i matberedare/bakmaskin eftersom det tar en stund)
4.Smält smöret och blanda med yoghurten.
5.Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allt till en smet. Låt stå och dra 5-10 minuter i bunken.
6.Klä en enlitersform med bakplåtspapper och fördela smeten någorlunda jämnt utan att trycka till den, försök att bevara luften som finns i degen.
7.Strö över lite fibrex, sesamfrön, linfrön eller andra frön uppepå och ställ in i ugnen tills limpan har en innertemperatur på 90 grader. I min ugn tar det ca 45-50 minuter.
8.Stäng sedan av ugnen och låt brödet stå kvar 15-20 minuter. Låt sedan limpan svalna, minst (!) 45 minuter innan du skär i den för att den ska bevara sin saftighet.

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0