Krämig pasta med lax och räkor
Lyxig och lättlagad pastarätt där lax, räkor och spagetti vänds ner i en härlig vitlöksdoftande gräddsås. Servera rätten nylagad!
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet till såsen.
2. Skala räkorna och tärna laxen i mindre bitar, ca 2x2 cm
3. Skala och finhacka vitlök och gul lök och dela tomaterna på mitten. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek löken och tomaterna tills de blivit mjuka men inte fått så mycket färg. Tillsätt kajennpeppar, honung och vitt vin och låt koka ihop till hälften.
4. Tillsätt vispgrädde och pastavatten och låt koka ihop, smaka av såsen med salt och peppar. Lägg sedan ner laxen och låt den koka på medelvärme ett par minuter innan räkor, persilja och spagetti vänds ner. Garnera med lite persilja och servera direkt.
|