Fläskytterfilé med sötpotatis


4 port
600 g sötpotatis
2 st rödlökar
500 g fläskytterfilé
50 g smör
5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl taco kryddmix, fajita
2 msk japansk soja
1 tsk salt
1 lime, saften
salt och svartpeppar
färsk persilja
Gör så här:
1. Skala och tärna potatisen, ca 2x2 cm. Skala och skiva löken. Skär köttet i skivor.
2. Hetta upp 25 g smör i en rymlig stekpanna. Fräs potatis och lök ca 10 min.
3. Tillsätt grädde, kryddmix, soja och salt. Låt sjuda ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
4. Salta och peppra köttet. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg ner köttet och pressa ner lime i såsen. Låt sjuda 3-4 min.
5. Strö över hackad persilja! Klart!
Servera med ett glas Perdeberg Cellar Pinotage
******************************************************************************************
Egen tacokrydda-1 sats
Detta recept bli 3 msk tacokrydda och räcker till 2-3 maträtter. Vill du göra en större sats på en gång är det bara att dubblera receptet och förvara i en påse eller i en skål.
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och använd 1 msk till 500 g färs.