Jaktlåda
Krämig och mustig rätt för höstiga kvällar.
ca 8 port (två gratängformer)


Ingredienser:
100 g riven ost
2 pkt bacon (ca 2 x 140 g)
6 dl grädde
900 g färs (älg el nötfärs)
4 dl crème fraîche
12 dl spiralmakaroner, okokt
1 st purjolök (el vanlig lök som du steker med färsen)
2 st köttbuljongtärningar
6 msk ketchup el chilisås
Gör så här:
1. Bryn bacon, lök och köttfärs, salt och krydda efter behov
2. Lägg över allt i en stor skål.
3. Koka spiralmakaronerna och blanda de i skålen
4. Fördela allt i en gratängform
5. Koka ihop creme fraiche, buljongtärningar och grädde
6. Tillsätt ketchup el chilisås i gräddblandningen.
7. Häll över blandningen i gratängformen.
8. Strö över den rivna osten.
9. Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 225 grader.