Blåbärskaka med kokostäcke
ca 24 st
100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
250 g fryst blåbär + potatismjöl
Kokostäcke:
125 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl sirap
2,5 msk vetemjöl,
2 msk mjölk och
3 dl kokos
Gör så här:
1. Elvispa ihop smör och strösocker, vispa sakta ner ett ägg i taget.
2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
3. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30 x 20 cm.
4. Vänd runt blåbär i lite potatismjöl. Strö ut blåbär över smeten. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 25-30 min.
5. Gör kokostäcke när kakan gräddas: Koka ihop alla ingredienser utom kokos. Rör om. Sänk sedan värmen och låt sjuda tills blandningen tjocknar. Rör sedan ner kokos.
6. Tag ut kakan ur ugnen. Bred på kokostäcke och stoppa sedan in blåbärskakan i ugnen igen. 175 grader i ca 15 mint. Låt kakan svalna. Skär i valfria rutor. Servera som en kaka eller som efterrätt med vispad grädde.