Vinbärsgelé

 
 
 
 

Ett gott gele som smakar ypperligt till vilt el stekar 
 
En liten sats 2 dl (gör dubbelsats för 4 dl)
 
5 dl vinbär
1/2 dl vatten
2 dl gelésocker (ca 1dl per dl avrunnen saft)
 
1. Skölj och rensa vinbären. Lägg dem i en kastrull och häll över vatten. Koka under lock i ca 5 minuter eller tills bären avgivit sin saft. Häll upp bärmassan att självrinna i silställning.
 
2. Mät saften och häll tillbaka den i rengjorda kastrullen. Rör ner 1 dl gelésocker multi per dl avrunnen saft. Värm upp och låt koka i 1 minut.
 
3. Skumma gelén och häll upp i väl rengjorda glasburkar. Förslut väl och förvara mörkt och svalt. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0