Fisksoppa med röd curry och spenat

4 portioner, ca 30 min
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk olja
2 tsk röd currypasta
3 morötter
4 potatisar
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl grädde
1/2 tsk sambal oelek
2 pressade limeklyftor
1 tsk salt
2 krm kayennepeppar
150 g frysta små broccoli
400 g fiskfilé tex torskfilé
30 g babyspenat
2 msk hackad gräslök
Gör så här:
1. Fräs lök och vitlök lätt i oljamed curry ien gryta. Skala och skiva morötter och potatis.
2. Lägg ner dem i grytan, fräs runt. Häll över vatten och buljongtärningar. Sjud det i 10 minuter.
3. Tillsätt grädde, sambal, saft från lime, salt och peppar och koka upp.
4. Lägg i broccolin och koka några minuter. Skär fisken i småbitar och lägg i soppan. Sjud ca 3 min. Blanda ner spenat och strö över gräslök.