Scarpaccia Zucchinitårta


God förrätt
Ingredienser
Ingredienser
3 zucchini, mediumstorlek, tunt skivad
0,5 rödlök, tunt skivad
1 tsk salt
0,5 tsk torkad rosmarin
2 msk näringsjäst
1 kopp vetemjöl
1/4 kopp majsmjöl
1/2-3/4 kopp vatten
Utrustning:
Mandolin rekommenderas men ej nödvändig
Skål
17x27 bakplåt
"Ostduk"
Gör så här.
1. Lägg zucchinin och rödlöken i en skål och tillsätt saltet. Sprid ut jämnt. Lägg en vikt över (ex en kastrull, panna el fat) för att hjälpa zucchinin och löken att släppa vätska. Låt sitta i 2 timmar.
2. Värm ugnen till 200 grader och olja in en mindre bakplåt med olja.
3. Efter två timmar, lägg zucchi-lökblandningen i en ostduk el tunn ren köksduk. Pressa ut så mycket vätska som möjligt i en stor skål och ställ zucchini-lök-blandningen åt sidan.
4. Tillsätt mjöl, näringsjäst, torkad rosmarin och majsmjöl i skålen med zucchinivätskan. Blanda försiktigt tills en smet bildas, tillsätt 1/2 till 3/4 kopp ytterligare vatten efter behov för att tunna ut. Blandningen ska vara som pannkakssmet.
5. Tillsätt grönsakerna i smeten och blanda tills den är jämnt fördelat. Lägg över smeten i den oljade ugnsformen och bred ut så den blir i ett jämnt lager. Spraya toppen med mer olja och sätt sedan in i ugnen i 35 minuter tills den är lätt knaprig.
Kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar.