Rabarberkaka
Receptet är från Ica
Syrran bakade denna härligt sega och goda rabarberkaka, så naturligtvis ville jag ha receptet.
12 bitar
75 g smör el margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smörj el lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka)
3. Smält matfettet. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
5. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och matfettet i smeten. Häll smeten i formen. Skär rabarber i ca 1 cm stora tärningar och strö dpå dem och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
Serveringsförslag: Kakan är god att äta bara som den är, men om den är varm är den godast med lättvispad grädde el vaniljglass.