Citronmousse med jordgubbar

 

8 portioner
 
0,5 dl strösocker
4 stora kvistar basilika
1 kvist mynta
0,5 liter jordgubbar
 
Citronmousse:
4 gelatinblad
saft av 3 citroner
150 g strösocker
2,5 dl vatten
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
1. Mixa socker, basilika och mynta.
2. Dela jordgubbarna i små bitar och blanda dem med kryddmixen. Täck och låt vila i ca 10 min i kylen.
3. Blötlägg gelatinbladen i 10 min.
4. Koka citronsaft, strösocker och vatten i en gryta tills sockret är upplöst
5. Ta upp och krama ur all vätska ur gelatinbladen, vänd ner i sockerlagen och rör tills allt är blandat. Häll blandningen i en skål med höga kanter. Ställ skålen i kallt vatten och vispa till blandningen kallnat.
6. Vispa grädden och vänd ner sockerblandningen i grädden, lite i taget.
7. Fördela i koppar och låt stelna i minst 4 timmar i kylen. Lägg inte på bären förrän desserten ska serveras.
 
Gott att dricka till: Antingen rosevin eller ett dessertvin KWV Muscadel Red (nr 8308) 89 kr. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0