Saffransbullar med vaniljkräm

 
 

Det här behöver du:
 
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl
 
Fyllning:1: 
1/2 dl strösocker
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
 
Fyllning 2:
Ca 1,5 dl färdig vaniljkräm (gör egen eller köp marsansås som du blandar till vaniljkräm)
 
Fyllning 3:
100 g vit riven choklad
 
Gör så här:
 
1. Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Häll i degvätskan och rör om så att jästen löser sig.
2. Tllsätt salt, strösocker och creme fraiche
3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.
4. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i ca 45 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel. 
6. Gör vaniljkrämen.  Blanda smör, socker och vaniljsocker för sig.
7. Börja med att smeta smörsocker blandningen på rektangeln. Ha sedan på vaniljkrämen.
8. Till sist smular du på riven choklad. Vik ihop en gång. Skär ut strimlor/remsor som du snurrar och lägger i bakformar. Känns det svår kan du rulla ihop degen till en orm och skära ur 3 cm breda skivor som du placerar i bullformar.
Låt jäsa ytterligare 30 min
9. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0