Sparrispannacotta

 
 
 
 

4 port
 
1-2 scharlottenlök
lite smör till stekning
2 knippen sparris
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 gelatinblad
1 msk citronjuice
cayennepeppar
salt
 
Att dekorera med:
Räkor
Löjrom/sikrom
rödlök
smördegspinnar (färdiga)
ev spara några sparristoppar
 
1. Skär bort 4-8 av knpparna från sparrisen och spara dem till garnering.
 Ansa och skär resten av sparrisen i mindre bitar. 
Stek löken i smör tills den mjukar utan att få färg.
 
2. Tillsätt sparris, grädde, creme fraiche och salt och låt sjuda tills sparrisen är mjuk , ca 5-7 min.
 
3. Mixa helt slätt och passera genom en finmaskig sil. Smaka av med citronsaft och ev salt. Blötlägg gelatinbladen 5 min, pressa ur vattnet. Rör ner gelatinbladen i den varma vätskan.
 
4. Fördela i 4 glas. Ställ i kylen att stelna minst 3 timmar, men ta gärna ut de minst 1-2 tim innan servering så att de inte är så kylskåpskalla.- Garmera med sparrisknoppar, rom, rödlök, dill, citronklyfta el skiva och ev några smördegsstänger
 
 
Recept från Coop
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0