Sparrispannacotta




4 port
1-2 scharlottenlök
lite smör till stekning
2 knippen sparris
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 gelatinblad
1 msk citronjuice
cayennepeppar
salt
Att dekorera med:
Räkor
Löjrom/sikrom
rödlök
smördegspinnar (färdiga)
ev spara några sparristoppar
1. Skär bort 4-8 av knpparna från sparrisen och spara dem till garnering.
Ansa och skär resten av sparrisen i mindre bitar.
Stek löken i smör tills den mjukar utan att få färg.
2. Tillsätt sparris, grädde, creme fraiche och salt och låt sjuda tills sparrisen är mjuk , ca 5-7 min.
3. Mixa helt slätt och passera genom en finmaskig sil. Smaka av med citronsaft och ev salt. Blötlägg gelatinbladen 5 min, pressa ur vattnet. Rör ner gelatinbladen i den varma vätskan.
4. Fördela i 4 glas. Ställ i kylen att stelna minst 3 timmar, men ta gärna ut de minst 1-2 tim innan servering så att de inte är så kylskåpskalla.- Garmera med sparrisknoppar, rom, rödlök, dill, citronklyfta el skiva och ev några smördegsstänger
Recept från Coop