Lyxig räkbakelse med löjrom
En härlig räkbakelse fylld med skagenröra och toppad med kesella-majonnäs, räkor och löjrom (går också bra med sikrom). Runt om .... smulade ostbågar!

Ingredienser 4 bakelser
12 skivor ljust bröd
ca 5 dl ostbågar
Skagenröra:
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/4 dl finhackad scharlottenlök
500 g räkor med skal (200 g utan skal) obs! spara häften till garnering.
1/2 msk hackad dill
salt och vitpeppar
Kesella-majonnäs
2 dl kesella (el kvarg)
1/2 dl majonnäs
Garnering
Räkor
80 g löjrom (el sikrom), salt och vitpeppar
Färsk dill
Ruccolasallad
Gör så här:
1. Skala räkorna och ta hälften till skagenröran och hälften till garneringen
2. Hacka räkorna till skagenröran och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
3. Ta brödskivorna och stansa ut cirklar (med pepparkaksform el ett glas), varva bröd och skagenröra till 4 bakelser (avsluta med en brödskiva). Ställ in i frysen ca 1 timme.
4. Rör ihop kesella och majonnäs, ta ut räkbakelserna ur frysen och bred ett tunt lager kesella-majonnäs runtom. Smula ostbågarna i en matberedare eller mortel och häll ut på ett fat. Rulla bakelserna i ostkbågs-smulet och skrapa bort överflödet. Lägg upp på serveringsfat och spritsa resten av kesella majonnäsen ovanpå.
5. Garnera med räkor, löjrom/sikrom, ruccola och färsk dill.








