Fisksoppa med saffran och grönsaker

 
 
 
4 portioner

2 rödlökar
3 hackade vitlökar
2 msk smör
1 fänkål
1 morot
6 dl vatten
1 tsk timjan
1 burk krossade tomater
1 kuvert saffran
4 portionsbitar lax
Salt och peppar
ev lite citron och lite creme fraiche som tillbehör

1. Hacka löken och vitlöken. Skär fänkålen och moroten i strimlor.
2. Stek de i smör en liten stund, så att grönsakerna får mjukna något.
3. Häll i vatten, timjan och tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka upp och låt soppan sjuda i 10 min.
5. Lägg sedan i saffran.
6. Skär laxen i bitar och lägg ner dem i soppan. Koka upp och låt sjuda i 5 min.
Låt var och en välja själv om de vill vill ha i lite citron och en klick med creme fraiche. Kan själv säga att cremefraichen verkligen lyfter fram smakerna och gör tomatsmaken lite mildare.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0