Smulbärkaka

Saftig bärkaka med krispigt smultäcke
 
Bunke 1:
2 dl havregryn
225 g smält smör
6 dl vetemjöl
4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
 
Bunke 2:
2 ägg
3 dl naturellyoghurt el filmjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering: 
ca 200 g hallon och blåbär, färska el frysta
ca 2-3 msk potatismjöl (om du använder frysta bär)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda vetemjöl, smör, strösocker och bakpulver i en stor bunke tills det blir en smulig deg.
3. Ta 3 dl av smuldegen och lägg i en separat liten bunke. Tillsätt havregryn och blanda.
4. I den stora bunken, tillsätt ägg, yoghurt och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet.
5. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 25 x 35 cm.
6. Om bären är frysta, blanda dem med potatismjöl och fördela över smeten. Toppa med smuldegen.
7. Grädda längst ner i ugnen ca 35 minuter
8. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor och servera 
 

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0