Laxlåda

 

Bra låda att göra när du har ex kvar gravad lax från julbordet.
 
200 g gravad lax i tunna skivor
10 fasta potatisar
1 gul lök
1 msk smör
50 g dill
smör till formen
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skala och koka potatisarna precis så mjuka att man kan sätta in en sticka.
3. Skala och skiva löken tunt. Stek löken mjuk i smör på svag värme. Låt den svalna.
4. Hacka dillen, även stjälkarna
5. Skär potatisen i skivor. Smörj en ugnssäker form. Täck botten med ett lager potatis. Lägg på ett lager lök och strö över dill.
6. Fördela laxskivor ovanpå och täck med ett lager potatis. Fortsätt varva tills det tar slut. Avsluta med potatis, lök och dill.
7. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Häll äggstanningen över potatisen i formen.
8. Ställ in på nedersta falsen i 175 grader varm ugn, ca 40 min tills äggstanningen stelnat.
9. Höj värmen till 225 grader och låt stå tills puddingen fått lite mer färg, ca 5 min.
10. Skirat smör: Smält smöret i kastrull på medelvärme. Häll över smöret i en kanna och låt vila en en liten stund så att de vita slaggämnena lägger sig på botten.
11. Servera smöret och gröna ärter till laxpuddingen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0