Fläskfilépasta

 

4 port
 
Det här behöver du:

400 g Oxfilé eller fläskfilé 
Salt & peppar
Rapsolja
2 st Vitlöksklyftor
500 g Pasta
1 st Gul lök
10 st Små tomater (de avlånga helst de är inte så sura)
1 knippe Färsk bladpersilja
1 dl Rött vin
3 dl Grädde
2 tsk Soja
1 msk Oxfond
2 dl Parmesan (riven) 

 

Gör såhär:

1.Tärna upp köttet i små kuber och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn sedan köttbitarna hårt i lite olja.
Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila.
2. Hacka sedan upp löken och fräs upp den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Fräs också tomaterna som delats och en näve finhackad persilja.
3. Låt det steka en stund och gå sedan i med vinet. Ha sedan i grädden, oxfonden, och sojan. Låt allt puttra ihop en stund. 4. Under tiden kan pastan kokas upp i välsaltat vatten.
Låt inte pastan gå helt klart utan låt den ha några minuter kvar av koktiden.
5. Vänd sedan ner pastan i pannan och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, och riv över osten och låt allt få gå ihop så att det får en krämig konsistens.
6. Toppa med mer ost, persilja och några drag från pepparkvarnen.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0